Natural Beauty

Natural Beauty

Proiect Casa cu Etaj:

Stil mediteranean, planimetrie compacta si eficienta energetica au fost definite ca si cerinte care trebuiau inglobate in proiectul unei casa ce urma a fi construita de catre o tanara familie in Mogosoaia, Jud.Ilfov.

Stilul mediteranean a dat nastere unei volumetrii suple, cu volume diferite ca inaltime, completata cu arcade decorate discret, elemente din fier forjat, obloane din lemn, si acoperis cu tigla. Planimetria compacta impreuna cu dimensionarea echilibrata a suprafetelor interioare raportate la functiunea lor a condus catre o suprafata construita foarte eficienta.. Eficienta energetica a fost asigurata de urmatoarele elemente: termoizolarea corespunzatoare a locuintei, eliminarea posibilelor pierderi termice inca din faza de proiect , amplasarea unui termo semineu ce incalzeste atat zona de zi de la parter, cat si un dormitor de la etaj, prevederea posibilitatii de montare ulterioara a unor panouri solare.

O atentie deosebita s-a acordat drenarii si refolosirii apelor meteorice rezultate in urma ploilor, in acest sens burlanele fiind legate subteran catre doua puturi absorbante.

arhitect

Contact

Freedom HouseMediteranean Dream